pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Krupnik na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krupnik to taka zdrowa zupka a taki z żeberkami jest bardzo syty

Krupnik na żeberkach

Składniki:

Krupnik na żeberkach

 

  • 30 dag żeberek ( cienkie paski )
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 3 grzybki suszone
  • 1 kostka bulionowa drobiowa
  • 1 woreczek kaczy pęczak
  • natka pietruszki
  • maggi
  • sól
  • 7 szklanek wody

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na żeberkach
Aby ugotować krupnik na żeberkach trzeba najpierw obrać warzywa . Potem pokroić por w paseczki a resztę warzyw utrzeć na tarce jarzynowej. Włożyć do garnka . Dołożyć skrzydełka , kostkę bulionową, grzybki i zalać wodą .Zagotować .Wrzucić opłukaną kaszę . Gotować godzinę . Wyjąć mięso - obrać od kości i dodać do zupy .Grzybki wyjąć i pokroić w paseczki . Doprawić do smaku maggi . Podawać posypany natką .