Sposób przygotowania:
Krupnik z kaszą pęczak na żeberkach
Mięso dokładnie myjemy. Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy mięso. Dodajemy też liście laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i gotujemy przez około godzinę.
W tym czasie obieramy i kroimy warzywa: seler i ziemniaki w kostkę, pietruszkę i marchewkę w półplasterki.
Po godzinie dodajemy warzywa do wywaru. Dodajemy też kaszę pęczak i gotujemy całość przez około 30 minut.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i podajemy.
W tym czasie obieramy i kroimy warzywa: seler i ziemniaki w kostkę, pietruszkę i marchewkę w półplasterki.
Po godzinie dodajemy warzywa do wywaru. Dodajemy też kaszę pęczak i gotujemy całość przez około 30 minut.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i podajemy.
Magdalena88
niezły kąsek