dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1167]

Krupnik na żeberku wieprzowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 160
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pożywna zupa z kaszą jęczmienną, ziemniakami, cebulą i włoszczyzną. Ugotowana na żeberku wieprzowym.

Krupnik na żeberku wieprzowym

Składniki:

Krupnik na żeberku wieprzowym

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na żeberku wieprzowym

Krok 1:

Krupnik na żeberku wieprzowym
Włoszczyznę ścieramy na tarce a cebulę siekamy.

Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy.

Krok 2:

Krupnik na żeberku wieprzowym
Mięso gotujemy z cebulą i przyprawami do smaku.

Mięso płuczemy i obsmażamy z każdej strony na rumianą.

Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę. Mięso i cebulę przekładamy do garnka.

Zalewamy wodą i dodajemy przyprawy. Gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu.

Krok 3:

Krupnik na żeberku wieprzowym
Przygotowane warzywa dodajemy do gotującej się zupy.

Do gotującej się zupy dodajemy kaszę, włoszczyznę i ziemniaki. Gotujmy do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec dodajemy posiekany koperek.

Smacznego!

Tagi:

zupa krupnik