Sposób przygotowania:
Krupnik wg femmefatale
Kaszę jęczmienną zalej wodą i namaczaj przez minimum godzinę.
Do garnka wlej wodę i włóż do niej kostki wykrojone ze schabu, na małym ogniu gotuj wywar.
Gdy mięso przy kościach będzie już miękkie włóż oczyszczonego pora, pokrojonego w kostkę ziemniaka i ziele angielskie oraz sól. Całość gotuj do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
W tym czasie mięso obierz od kości. Gdy ziemniaki będą podgotowane dodaj namoczoną kaszę i gotuj całość do miękkości. Zupę dopraw do smaku.
Zupę można podawać z obranym mięsem i białym pieczywem.Smacznego!
Do garnka wlej wodę i włóż do niej kostki wykrojone ze schabu, na małym ogniu gotuj wywar.
Gdy mięso przy kościach będzie już miękkie włóż oczyszczonego pora, pokrojonego w kostkę ziemniaka i ziele angielskie oraz sól. Całość gotuj do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
W tym czasie mięso obierz od kości. Gdy ziemniaki będą podgotowane dodaj namoczoną kaszę i gotuj całość do miękkości. Zupę dopraw do smaku.
Zupę można podawać z obranym mięsem i białym pieczywem.Smacznego!