gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Krupnik wg gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka krupnik pachnąca warzywkami

Krupnik wg gabyelle

Składniki:

Krupnik wg gabyelle

 

  • kość wołowa
  • ok 1/2 kg mięska wołowego
  • 1marchewka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
  • kasza jęczmienna ( 15 dag kaszy na 1/2 l )
  • natka pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik wg gabyelle
Do garnka wlewamy wode, stawiamy na gaz, dodajemy kość, kostki rosołowe.Mięsko kroimy w klawałki i dodajemy do garnka. Marchewke obieramy i kroimy w kawałki, dodajemy do garnka. Dodajemy także seler, por. Wszystko gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Do gotującej sie zupki dodajemu kaszę, od czasu do czasu mieszająć. Gdy kasza bedzie mieciutka zupke ściagamy z gazu.Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.