Sposób przygotowania:
Krupnik z kaszą pęczak i grzybami
Do większego garnka wkładamy umyte żeberka, zalewamy 3 litrami wody, dodajemy listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dodajemy wymoczone grzyby , obraną cebulę. Gotujemy do miękkości mięsa.
Mięso wyjmujemy razem z cebulę i wsypujemy kaszę pęczak i gotujemy do momentu aż kasza będzie miękka.
Obraną marchewkę ,pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach ,obrane ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw.
Zupę doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Mięso wyjmujemy razem z cebulę i wsypujemy kaszę pęczak i gotujemy do momentu aż kasza będzie miękka.
Obraną marchewkę ,pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach ,obrane ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw.
Zupę doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Megi-