Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki
Do dużego garnka wlać wodę, włożyć mięso oraz warzywa ( z wyjątkiem grzybów oraz ziemniaka i drugiej, średniej cebuli). Doprowadzić rosół go zagotowania, gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu do momentu aż mięso będzie ugotowane). Doprawić solą, pieprzem, przyprawą maggie, suszonym lubczykiem oraz posiekaną natką pietruszki.
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki.
Na patelnię wlać łyżkę oleju olej dołożyć łyżkę masła. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić drobno pokrojona cebulę, zrumienić. Do cebuli dodać pieczarki, lekko podsmażyć, dodać śmietanę i chwilę dusić.
Ziemniaka obrać, opłukać, pokroić w małą kostkę.
Część rosołu potrzebną do przygotowania zupy grzybowej wlać do mniejszego garnka, zagotować, zmniejszyć ogień. Dodać pieczarki, pokrojonego ziemniaka oraz pokrojoną marchewkę z rosołu. Gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić kurkumą, solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Można jeszcze doprawić dodatkowo śmietaną.
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki.
Na patelnię wlać łyżkę oleju olej dołożyć łyżkę masła. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić drobno pokrojona cebulę, zrumienić. Do cebuli dodać pieczarki, lekko podsmażyć, dodać śmietanę i chwilę dusić.
Ziemniaka obrać, opłukać, pokroić w małą kostkę.
Część rosołu potrzebną do przygotowania zupy grzybowej wlać do mniejszego garnka, zagotować, zmniejszyć ogień. Dodać pieczarki, pokrojonego ziemniaka oraz pokrojoną marchewkę z rosołu. Gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić kurkumą, solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Można jeszcze doprawić dodatkowo śmietaną.
kuchenny świat
Netka
Dziekuje :)
Netka
Dziekuje :)