Sposób przygotowania:
Krupnik jaglany Eli
Cebulę obrać z łupinki i drobniutko pokroić. Czosnek obrać z łupinek. Do garnka z wodą włożyć porcję rosołową,ziele angielskie,liście laurowe.pokrojoną cebulę,czosnek i posolić. Gotować razem aż mięso z porcji rosołowej będzie miękkie. Marchewki i pietruszkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę. Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem i odsączyć. Z wywaru wyjąć ugotowaną porcję rosołową,ziele angielskie i liście laurowe. Z porcji rosołowej obrać mięso i drobno pokroić. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Do wywaru dodać sparzoną kaszę,potarte jarzyny,pokrojone ziemniaki i mięso. Całość gotować do miękkości. Gotową zupę doprawić maggi do smaku. Zupę rozlać do talerzy i posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!