eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Krupnik jaglany Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Krupnik,tym razem z kaszy jaglanej. Wyszedł bardzo dobry. Ugotowałam go ze względu na chore wnuczęta,żeby się rozgrzały.

Krupnik jaglany Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik jaglany Eli

 

Sposób przygotowania:

Krupnik jaglany Eli
Cebulę obrać z łupinki i drobniutko pokroić. Czosnek obrać z łupinek. Do garnka z wodą włożyć porcję rosołową,ziele angielskie,liście laurowe.pokrojoną cebulę,czosnek i posolić. Gotować razem aż mięso z porcji rosołowej będzie miękkie. Marchewki i pietruszkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę. Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem i odsączyć. Z wywaru wyjąć ugotowaną porcję rosołową,ziele angielskie i liście laurowe. Z porcji rosołowej obrać mięso i drobno pokroić. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Do wywaru dodać sparzoną kaszę,potarte jarzyny,pokrojone ziemniaki i mięso. Całość gotować do miękkości. Gotową zupę doprawić maggi do smaku. Zupę rozlać do talerzy i posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Krupnik jaglany Eli
Cebulę obrać z łupinki i drobniutko pokroić. Czosnek obrać z łupinek.
Krupnik jaglany Eli
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem i odsączyć.
Krupnik jaglany Eli
Marchewki i pietruszkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Krupnik jaglany Eli
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę.