Sposób przygotowania:
Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną
Jeśli zostało Wam nieco rosołu z dnia poprzedniego, a znudziła Wam się tradycyjna pomidorowa polecam taki krupnik :) Jeśli chcecie go przygotować od podstaw (łącznie z bulionem) to polecam ten przepis https://gotujmy.pl/aromatyczny-rosolek-z-domowym-tagliatele,przepisy,183273.html . Z bulionu wyciągamy kawałki mięsa i przelewamy przez drobne, plastikowe siteczko by odcedzić różne drobinki warzyw i miesa itp. Bulion nastawiamy na gaz, gdy zacznie wrzeć wsypujemy najpierw kaszę jęczmienną, a po 3-4 minutach kaszę jaglaną. Całość mieszamy kilka razy. Po 15 minutach bulion wyłączamy i dodajemy pęczek posiekanej natki pietruszki, mieszamy i trzymamy krupnik pod przykryciem jeszcze 5 minut. Gorącą zupę nakładamy na talerze i gotowe