Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

krupnik z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

krupnik można podawać z ciemnym pieczywem.

krupnik z kaszy gryczanej

Składniki:

krupnik z kaszy gryczanej

 

  • 30 dag mięsa z kością(lub podrobów)
  • marchewka
  • pietruszka
  • pól selera
  • cebulka
  • pól strąka czerwonej papryki
  • 2 łyżki kaszy gryczanej
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • przyprawa do zupy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

krupnik z kaszy gryczanej
Mięso umyć, ugotować jak zmięknie wyjąć. Do wywaru dodać kaszę gryczaną, starte na grubej tarce obrane warzywa. Chwilę gotować, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do zupy.
Pod koniec gotowania włożyć paprykę pokrojoną w pół krążki, dodać koncentrat pomidorowy oraz mięso wcześniej ugotowane
i pokrojone. Krupnik posypać natką pietruszki drobno posiekaną.