margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Krupnik z kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Gęsta rozgrzewająca zupa.Krupnik zawsze robię ostrzejszy niż pozostałe zupy.Jak mamy mięso z wywaru można je podzielić na drobne części i dodać do zupy.

Krupnik z kaszy jęczmiennej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krupnik z kaszy jęczmiennej

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z kaszy jęczmiennej
Do gorącego wywaru wsypać kaszę i gotować na małym ogniu 45 minut, następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa, gotować do momentu aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając aby się kasza nie przypaliła. Pod koniec gotowania wrzucić porę. Posolić i popieprzyć do smaku.
Krupnik z kaszy jęczmiennej
kaszę wsypujemy do gorącego wywaru
Krupnik z kaszy jęczmiennej
warzywa myjemy obieramy
Krupnik z kaszy jęczmiennej
kroimy w średnią kostkę