AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

krupnik z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

krupniczek dla koneserów smaku

krupnik z mięsem

Składniki:

krupnik z mięsem

 

  • ziele angielskie, marchewka (średniej wielkości)Wiązka ziół(koperek, natka pietruszki),kilka ziemniaków,3 suszone

Sposób przygotowania:

krupnik z mięsem
Łopatkę zalej 1,2 l wody,dodaj marchewkę,listek laurowy i ziele angielskie.gotuj ok.30 min.Wywar przecedź. Grzyby zalej szklanką wody, odstaw.do czystego, wrzącego wywaru wsyp dobrze przepłukaną kaszę,dodaj pokrojone w kosteczkę ziemniaki, pokrojone w paski rozmoczone grzyby i vegetę.wymieszaj i gotuj aż ziemniaki zmiękną ,potem należy dodać potarkowaną ,ugotowaną marchewkę i drobno pokrojone mięso,posiekaj cebulę, lekko przyrumień na maśle , razem z tłuszczem przełóż do zupy zagotuj. na koniec posyp koperkiem i natką pietruszki