Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Krupnik z porem i kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Krupnik z kaszą pęczak, z porem i kurczakiem to pożywna wersja obiadowej zupy dla całej naszej rodziny.

Krupnik z porem i kurczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik z porem i kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z porem i kurczakiem
Udko myjemy, przekłądamy do garnka, zalewamy około 2,5 l wody i gotujemy wywar soląc, ściągamy szumowinę. Ziemniaki, marchew i pietruszkę obieramy kroimy w kosteczkę. Pora siekamy w drobną kostkę. Do zupy wkładamy marchew, pietruszkę i pora, gotujmy 5 minut po czym dodajemy gałązki z natki, posiekaną natkę i ziemniaki oraz kaszę pęczak. Całość gotujemy do miękkości ziemniaków i kaszy. Doprawiamy do smaku solą i pieprze. Ugotowane udko obieramy z mięsa. Na talerze nalewamy zupę dodając po porcji wkładki mięsnej. Smacznego. 
Krupnik z porem i kurczakiem
do garnka wkładamy duże udko i gotujemy wywar
Krupnik z porem i kurczakiem
dodajemy pietruszkę marchewkę oraz porę
Krupnik z porem i kurczakiem
następnie dodajemy ziemniaki oraz natkę pietruszki
Krupnik z porem i kurczakiem
na koniec dodajemy kaszę pęczak i gotujemy