Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kruszonka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wszystkie składniki wymieszać razem i podzielić na 3 części: 1 warstwa biała na to nakładamy dżem i konfiturę

Kruszonka

Składniki:

Kruszonka

 

  • 1 ½ kostki masła roślinnego
  • 4 szklanki mąki
  • 6 jaj
  • 3 łyżki kakao
  • 1 ½ proszku do pieczenia
  • 3 tyżki śmietany gęstej
  • 2 łyżki cukru
  • Pół szklanki
  • Dżem do przełożenia

 

Sposób przygotowania:

Kruszonka
Wszystkie składniki wymieszać razem i podzielić na 3 części:
1 warstwa biała na to nakładamy dżem i konfiturę
1 warstwa do białej masy dodajemy 3 łyżki kako następnie ścieramy na grubej tarce na warstwę 1 z powidłami.
3 warstwa ubijamy białka z 6 jaj i dodajemy ½ szklanki cukru
4 warstwa resztę ciasta ucieramy na tarce na warstwę pionową (ostatnią) Piec ok. 60 min w temp . ok. 200 st.C
.
Smacznego!