Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Krwiste Burgery z Sosem ŚmietanowoChrzan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i kolorowe burgery z wieprzowiny

Krwiste Burgery z Sosem ŚmietanowoChrzan Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krwiste Burgery z Sosem ŚmietanowoChrzan

 

  • 1 mały burak czerwony
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 szczypta czosnku granulowanego
  • oliwa do smażenia
  • sos:
  • 1 szklanka śmietanki
  • 1 łyżka chrzanu tartego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • dodatkowo:
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Krwiste Burgery z Sosem ŚmietanowoChrzan
Mięso mielone dokładnie wyrobić z przyprawami do smaku ,gorczycą,czosnkiem i startym na małych oczkach buraczkiem. Z mięsa uformować kotlety i usmażyć na rumiano z obu stron. W rondelku podgrzać śmietankę (nie gotować ),dodać chrzan i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy np; z pure ziemniaczanym posypane posiekana zieleniną.
Krwiste Burgery z Sosem ŚmietanowoChrzan
Z mięsa uformować kotlety i usmażyć na rumiano z obu stron
Krwiste Burgery z Sosem ŚmietanowoChrzan
Śmietanę doprawić chrzanem,solą ,pieprzem i mocno podgrzać
Krwiste Burgery z Sosem ŚmietanowoChrzan
Oto moja propozycja podania krwistych burgerów