Sposób przygotowania:
Kryształek ;p
Na samym początku 3 galaretki rozpuszczamy osobno każdą w szklance wody, przelewamy na talerze do zupy i odstawiamy do zastygnięcia.
Robimy biszkopta:
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka wsadzamy do lodówki. Białka ubijamy, dodając cukier, ważne by 3 razy sypać cukier. Gdy mamy ubite dodajemy żółtka. Mieszamy. Dodajemy przesiane mąki i proszek. Teraz należy delikatnie wymieszać wszystko. Wsadzamy di blachy wyłożonej papierem. Pieczemy w 180 stopniach, w wielu przepisach pisze że do 45 min. Ja piekę na wentylatorze i trwa to do 25 min.
Gdy biszkopt wystygnie przecinamy go.
Masa kryształek:
Białka oddzielić od żółtek. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. Żółtka, cukier i margarynę utrzeć razem. Dodać do tego przestygniętą żelatynę. Dobrze wymieszać. Dodać 3 galaretki, zastygnięte pokrojone w kostkę. Na koniec ubić białka i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Wylać to na dolną część biszkoptu, przykryć górną.
Pozostałą 1 galaretkę rozpuścić w szklance wody, gdy przestygnie, wylać na wierzch ciasta.
Smacznego ;D
Robimy biszkopta:
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka wsadzamy do lodówki. Białka ubijamy, dodając cukier, ważne by 3 razy sypać cukier. Gdy mamy ubite dodajemy żółtka. Mieszamy. Dodajemy przesiane mąki i proszek. Teraz należy delikatnie wymieszać wszystko. Wsadzamy di blachy wyłożonej papierem. Pieczemy w 180 stopniach, w wielu przepisach pisze że do 45 min. Ja piekę na wentylatorze i trwa to do 25 min.
Gdy biszkopt wystygnie przecinamy go.
Masa kryształek:
Białka oddzielić od żółtek. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. Żółtka, cukier i margarynę utrzeć razem. Dodać do tego przestygniętą żelatynę. Dobrze wymieszać. Dodać 3 galaretki, zastygnięte pokrojone w kostkę. Na koniec ubić białka i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Wylać to na dolną część biszkoptu, przykryć górną.
Pozostałą 1 galaretkę rozpuścić w szklance wody, gdy przestygnie, wylać na wierzch ciasta.
Smacznego ;D
Henia
https://gotujmy.pl/krysztalek-p,przepisy,62325.html - PLAGIAT
radek001700