Sposób przygotowania:
Kubuś
Biszkopt:
Ubić białka, po ubiciu dodać cukier, cału czas ubijając, dodać zółtka a na koncu mąkę z proszkiem do pieczenia.
Masa:
Ze soku odlać pół szklanki, resztę ugotować, cały czas mieszajac. Do odlanej części dodać budynie, wymieszać i wlać na biszkopt, na masie ułożyć herbatniki.
Piana:
Pół litra śmietany 30% ubić z 4 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody, przed wlaniem żelatyna musi ostygnąć.
Upiec w temp.180 stopni
Ubić białka, po ubiciu dodać cukier, cału czas ubijając, dodać zółtka a na koncu mąkę z proszkiem do pieczenia.
Masa:
Ze soku odlać pół szklanki, resztę ugotować, cały czas mieszajac. Do odlanej części dodać budynie, wymieszać i wlać na biszkopt, na masie ułożyć herbatniki.
Piana:
Pół litra śmietany 30% ubić z 4 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody, przed wlaniem żelatyna musi ostygnąć.
Upiec w temp.180 stopni