Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kukurydza kalifornijska

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Młodą kukurydzę obrac  zliści, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z

Kukurydza kalifornijska

Składniki:

Kukurydza kalifornijska

 

  • 8 kolb kukurydzy cukrowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 pomarańcze
  • 1/2 szkl śmietanki
  • 50 g rodzynków
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Kukurydza kalifornijska
Młodą kukurydzę obrac  zliści, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok 45 minut pod przykryciem. Po ugotowaniu odcedzić, wyłuskać ziarna. pomarańcze umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę, połączyć ze śmietanką, kukurydzą, opłukanymi rodzynkami i masłem. Chwilę poddusić i doprawić do smaku.

Tagi:

kukurydza