Sposób przygotowania:
Kukurydziaki
Margarynę topimy i studzimy. Do miksera dajemy jajka i cukier oraz cukier waniliowy i ubijamy. Dodajemy po łyżce mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dalej wyrabiamy. Wlewamy przestudzony tłuszcz i wyrabiamy jeszcze chwilę aby wszystko się połączyło. Do miski przelewamy masę, wsypujemy pokruszoną czekoladę, rodzynki i płatki i mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy ciastka, każdy z nich formujemy w kulkę i spłaszczamy, nie muszą być idealnie okrągłe. Masa jest kleista, więc dobrze jest maczać ręce w wodzie. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze180 stopni. Jeżeli masa jest za rzadka można dosypać płatki lub dodać suszone owoce lub pokruszone orzechy. Dodatek do ciastek zależy od gustu.
Mirka227
iwona3004
asia77