lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kukurydziane kluseczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łatwe i szybkie kluski z kaszy kukurydzianej

Kukurydziane kluseczki

Składniki:

Kukurydziane kluseczki

 

Sposób przygotowania:

Kukurydziane kluseczki
Kaszę kukurydzianą połącz z wodą.Gotuj na małym ogniu aż wchłonie się cały płyn.Po ugotowaniu odstaw na 40 minut aby kasza "doszła".Po tym czasie posiekaj koperek na drobniutko wsyp do kaszy,wbij jaja.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Nabieraj wymieszaną masę gorącą łyżką maczaną w wodzie i wkładaj delikatnie kluski na osolony wrzątek.Gotuj aż do wypłynięcia,podawaj z różnymi rodzajami mięs.