Sposób przygotowania:
kule śniegowe wg mikasia
W rondelku zagotować wodę z masłem i odrobiną soli. Następnie wsypać mąkę i dokładnie mieszać żeby nie powstało grudek, nie zdejmując z ognia nadal mieszać do uzyskania szklistej masy. Jak już taka będzie, zdjąć z ognia, przestudzić a potem ucierać mikserem jeszcze 10 minut dodając po jednym jajku. Wyrobioną masę wstawić do lodówki na ok. godzinę. Schłodzone ciasto nabierać łyżeczką i mokrymi rękami formować kulki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy między kulkami 5 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez 20 minut na złoty kolor. Przygotować cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym (ja rozcierałam waniliowy w moździerzu- zboczenie zawodowe;). Gotowe kule jeszcze ciepłe posypać cukrem i gotowe.