Kuleczki czekoladowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

10 dag wiórków kokosowych i resztę składników włożyć do miski, dokładnie

Kuleczki czekoladowo-kokosowe

Składniki:

Kuleczki czekoladowo-kokosowe

 

 

  • 10 dag cukru pudru

 

  • 15 dag wiórków kokosowych

 

  • małe jajo

 

  • 5 łyżek masła o temperaturze pokojowej

 

  • 2 łyżki wina deserowego lub łyżka rumu

 

  • pół łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Kuleczki czekoladowo-kokosowe
10 dag wiórków kokosowych i resztę składników włożyć do miski, dokładnie wyrobić. Nakryć miskę i wstawić na godzinę do lodówki. Potem z masy szybko formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych (z tej ilości masy powinno wyjść 25-30 kuleczek). Do momentu podania trzymać pod przykryciem w lodówce.