zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Kulki jajeczne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nie tylko na święta wielkanocne

Kulki jajeczne

Składniki:

Kulki jajeczne

 

  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka drobno pokrojonej czerwonej cebuli
  • 1/2 szklanki posiekanej na drobno chudej szynki
  • 2-3 łyzki majonezu
  • orzeszki solone z puszki
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Kulki jajeczne
Jaja gotujemy,obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy cebulę,szynkę, majonez,przyprawy i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kulki i obtaczamy w drobno posiekanych orzeszkach solonych.Wkładamy na 1 godz. do lodówki aby zastygły.