Sposób przygotowania:
Kulki owsiane jak pralinki
1. Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, odstawić by lekko przestygły. Połowę czekolady (ok. 25 g) pokroić na niezbyt duże kawałki (ale też nie na wiórki). Do garnka włożyć margarynę, miód, mleko i resztę czekolady, rozpuścić na jednolitą, płynną masę. 2. W misce połączyć uprażone płatki owsiane, wiórki kokosowe i kawałki czekolady. Wlać ciepłą masę czekoladową i dokładnie wymieszać - powinna wyjść dość gęsta i lepka masa. 3. Z ciepłej masy, zwilżonymi zimną wodą dłońmi formować kuleczki (z podanych proporcji wychodzi ok. 20 sztuk wielkości dużego orzecha włoskiego lub 35 mniejszych kuleczek), układać na talerzu i wstawić do lodówki na minimum 30 minut do stężenia, a najlepiej na całą noc.
gosiapiotrek23
olusssiAA
Polecam serdecznie :)