Aleksiej

Aleksiej

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Kulki rafaello

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i proste kulki rafaello.

Kulki rafaello

Składniki:

Kulki rafaello

 

  • 1 3/4 szklanki mleka
  • 1 budyń kokosowy lub śmietankowy
  • 10 łyżek cukru (jeśli budyń jest z cukrem dodać 8)
  • 250 g margaryny (kostka)
  • 400 - 500 g wiórków kokosowych
  • migdały

Sposób przygotowania:

Kulki rafaello
1. Ugotować budyń na mleku, dodając cukier i wystudzić.

2. Dodać margarynę pokrojoną na kawałki i 3/4 wiórków kokosowych. Wymieszać aż margaryna całkowicie połączy się z budyniem.

3. Uformować z masy kulki, wkładając do każdej po migdale. Obtoczyć w odłożonych wiórkach. (Jeśli masa jest zbyt rzadka można ją wstawić do lodówki na 30-40 minut)

4. Kulki trzeba przechowywać w lodówce, żeby się nie rozpaćkały. ;)