MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kulki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kuleczki ryżowe nie tylko dla dzieci.

Kulki ryżowe

Składniki:

Kulki ryżowe

 

  • 200 g ryżu,
  • 1 jaj0,
  • 60 g parmezanu
  • 15 g masła
  • 150 g mozzarelli pokrojonej w kostkę
  • olej do głębokiego smażenia
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kulki ryżowe
Ugotować ryż w osolonej wodzie, osączyć ,przyprawić solą i pieprzem,startym parmezanem,posiekaną pietruszką i masłem.Dodać całe jajko i dokładnie wyrobić , na jednolitą masę.
Mokrymi rękami wziąć niewielką ilość ryżu, spłaszczyć dłonią w środku i dodać 2-3 kostki mozzarelli, uformować kulkę. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu, następnie przełożyć na ręczniki papierowe.Podawać na gorąco.

Tagi:

ryż