iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kulki sushi na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kulki z ryżu sushi z sosem chilli słodkim

Kulki sushi na ostro

Składniki:

Kulki sushi na ostro

 

  • 1 szklanka ryż do sushi,
  • sos chilli słodki,
  • 7 szt Oliwki czarne,
  • 2 szt ogórek zielony,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kulki sushi na ostro
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Do zimnego ryżu dodajemy sos chilli słodki -ja dodawałam ok 2 łyżki , należy skosztować i dodać według swojego smaku mieszamy. Ogórka zielonego myjemy nie obieramy i kroimy w małą kosteczkę .Oliwki czarne odsączamy i siekamy . ogórki i oliwki dodajemy do ryżu i mieszamy . Odstawiamy do lodówki . Po ok godzinie formujemy kulki ręką nie zbyt duże. Układamy na talerzu ozdabiamy je natką pietruszki .

Tagi:

ryż sosy