Sposób przygotowania:
Kulki ziemniaczane
1. Ziemniaki obrać, opłukać i wyciąć z nich kulki. Pozostałe resztki można wykorzystać na zupę. 2. Kulki ziemniaczane włożyć do garnka i wlać wodę do wysokości około 2 cm. Gotować około 2 minut, następnie odcedzić i pozostawić, aby nieco odparowały. 3. Czosnek obrać i podzielić wzdłuż na ćwiartki. Natkę opłukać i otrząsnąć z resztek wody. Listki zerwać i drobno posiekać. 4. Oliwę rozgrzać na teflonowej patelni. Dodać kulki ziemniaczane, czosnek i natkę pietruszki. Ziemniaki posypać solą oraz pieprzem. 5. W czasie smażenia ziemniaków opłukać szczypiorek, otrząsnąć go z wody i drobno pokroić. Czosnek zdjąć z patelni i dodać szczypiorek do ziemniaków. Natychmiast podawać.