Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kulki ziemniaczane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kulki ziemniaczane z mięsem

Kulki ziemniaczane z mięsem

Składniki:

Kulki ziemniaczane z mięsem

 

  • 1 kg ziemniaków
  • 25 dag mięsa wieprzowego, mielonego
  • 2 cebule, posiekane
  • ½ szklanki mąki
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kulki ziemniaczane z mięsem

Aby przygotować pyszne kulki ziemniaczane z mięsem, należy ziemniaki zetrzeć na tarce, odsączyć z wody, dodać mąkę, sól, dobrze wymieszać. Cebulę zrumienić na oleju, dodać mięso, przyprawić solą, pieprzem i smażyć 4 minuty. Z masy ziemniaczanej formować małe kulki, nadziewać je farszem i smażyć w głębokim oleju.