Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kura w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak upieczona kura ma wspaniały smak i aromat.

Kura w musztardzie

Składniki:

Kura w musztardzie

 

  • 2 piersi kurze
  • 2 nogi z kury
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 100 ml białego wina
  • sól

Sposób przygotowania:

Kura w musztardzie
Zdejmujemy skórę z udek i piersi kury., kroimy mięso w plastry i układamy je ściśle na kawałku folii aluminiowej. Przygotowujemy sos: musztardę dokładnie mieszamy z startą cebulą, olejem, szczyptą soli i winem. Sosem tym zalewamy kawałki kury, składamy folię i szczelnie zwijamy po bokach. Wstawiamy na 40 minut do piekarnika, Mięso powinno wchłonąć cały sos, z którego nie zostanie ani śladu.