Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Kurczak curry z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie bardzo syte, a zarazem polecane osobom na diecie - ma naprawdę mało kalorii!

Kurczak curry z papryką i pieczarkami

Składniki:

Kurczak curry z papryką i pieczarkami

 

  • ok. 400 g piersi z kurczaka,
  • 3-4 średniej wielkości pieczarki,
  • 1-2 pory,
  • zielona papryka (może być też czerwona),
  • 1 torebka ryżu,
  • przyprawy: pieprz, curry, papryka ostra, czosnek granulowany, sól,
  • odrobina oliwy z ostrymi przyprawami (może być zwykła).

Sposób przygotowania:

Kurczak curry z papryką i pieczarkami
1.Mięso umyć, pokroić w kostkę lub paski. Przyprawić, skropić oliwą, wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. pół godziny. 2. Warzywa umyć, z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki, a pora w talarki. 3. Mięso podsmażyć na oleju. Gdy zbieleje, dodać warzywa. 4. Całość podlać wodą i dodać suchy ryż. Wymieszać. 5. Dusić do miękkości warzyw i ryżu. Doprawić do smaku. Smacznego!!!