Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw.
Jajko ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Posypać tymiankiem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć z niego sok. Rozłożyć ogórki na płacie mięsa. Jajko przekroić na pół i ułożyć na mięsie nacięciem do dołu. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Polać z każdej strony sokiem z cytryny i odłożyć na 15 minut do lodówki. Następnie na patelni rozgrzać olej i położyć mięso. Smażyć przez około 10 minut co chwilę obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
kołczu
monikaT83