andzia67

andzia67

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

Kurczak faszerowany

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kurczak faszerowany mielonym mięsem

Kurczak faszerowany

Składniki:

Kurczak faszerowany

 

  • 1 kurczak oloło1,5kg
  • 70dag,mięsa mielonego
  • natka pietruszki
  • 4 jajka
  • 25dag.watróbki drobiowej
  • kajzerka
  • szklanka mleka
  • sól
  • vegeta
  • pieprz
  • majeranek
  • 1/2 paczki masła

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany
Z kurczaka usuwamy kości w środku i na zewnątrz nacieramy solą, pieprzem,vegetą i majerankiem Bułkę namaczamy w mleku. .Watróbki obgotowujemy, bardzo drobno kroimy.Mięso mielone wyrabiamy z odciśniętą bułką ,jajkami, przyprawami,wątróbką oraz posiekaną natką pietruszki .Kurczaka nadziewamy farszem, i zszywamy nitką ,posypujemy przyprawami kładziemy plastry masła ,zawijamy w folie.Pieczemy około 1,5 godz ,na 20 minut przed końcem pieczenia otwieramy folię żeby skórka stała się chrupiąca