Sposób przygotowania:
Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiemETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć solą. Do miseczki wlać sok z cytryny, dodać olej i kurkumę. Dokładnie wymieszać na emulsję.
ETAP 2:
Za pomocą pędzelka emulsję rozsmarować z każdej strony mięsa. Odłożyć na 30 minut do zamarynowania.
ETAP 3:
W między czasie sprawione rzodkiewki pokroić w malutką kostkę.
ETAP 4:
Szparag obrać. Na płat mięsa rozłożyć pokrojone rzodkiewki i na jednym z krótszych końców ułożyć szparag i zrolować.
ETAP 5:
Zabezpieczyć wykałaczkami. Ułożyć na blasze od piekarnika wyłożonej matą silikonową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piec około 20 minut. W połowie pieczenia mięso obrócić. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!