redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Filety z kurczaka z gruszką i oscypkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Grillowane filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek podane z emulsją z pietruszki i orzechów włoskich.

Filety z kurczaka z gruszką i oscypkiem

Składniki:

Filety z kurczaka z gruszką i oscypkiem

 

  • Składniki dla 4 osób
  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 marynowane gruszki w syropie pokrojone w cząstki
  • 100 g tartego sera oscypek
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
  • Sos
  • 100 ml oliwy z oliwek BORGES
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • Sok z cytryny do smaku
  • ½ łyżeczki chili pieprz cayenne
  • Sól, grubo mielony czarny pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka z gruszką i oscypkiem
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Każdą pierś z kurczaka natrzeć ulubioną mieszanką ziół oraz przypraw i opiec na grillu.



Soczystego kurczaka pokroić w paski i w misce połączyć z sałatami, gruszką i oscypkiem. Przed podaniem polać przygotowanym wcześniej sosem.



fot. Fit & Easy