Sposób przygotowania:
Kurczak miodowo-musztardowy
Ćwiartki umyć, osuszyć, włożyć do miski. Oprószyć solą, pieprzem i obiema paprykami. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.
Następnego dnia udka włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować miodem, musztardą i olejem. Oprószyć tymiankiem. Wlać piwo i przykryć naczynie folią aluminiową.
Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 80-90 minut do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić mięso.
Gotowe ćwiartki przekroić na pół, podawać z surówką.
Następnego dnia udka włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować miodem, musztardą i olejem. Oprószyć tymiankiem. Wlać piwo i przykryć naczynie folią aluminiową.
Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 80-90 minut do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić mięso.
Gotowe ćwiartki przekroić na pół, podawać z surówką.