wjosna

wjosna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Pieczony kurczak miodowo-musztardowy w panierce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chrupiące kawałki kurczaka marynowane w sosie miodowo-musztardowym i pieczone w panierce. Pyszne jako przekąska z sosem lub na obiad z warzywami zawinięte w pitę albo tortillę.

Pieczony kurczak miodowo-musztardowy w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczony kurczak miodowo-musztardowy w panierce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony kurczak miodowo-musztardowy w panierce
Wymieszać majonez, jogurt, miód, majonez, czosnek, paprykę, sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Podzielić na 2 części. Jedną przełożyć do większej miski a drugą do pojemnika i schować do lodówki. Kurczaka pokroić na paski, obtoczyć w misce w sosie. Odstawić do lodówki na godzinę. Wyjmować kawałki kurczaka z miski i obtaczać w bułce tartej. Ułożyć obtoczone kawałki kurczaka na blasze do pieczenia ( można ją wysmarować oliwą) . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Podawać z pozostałym sosem jako przekąska lub zawinięte z sosem i warzywami w pitach na obiad.
Pieczony kurczak miodowo-musztardowy w panierce
Pieczony kurczak miodowo-musztardowy w panierce z dodatkami