szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

paski z kurczaka miodowo-musztardowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

jest to danie kaloryczne aczkolwiek dietetyczne i sycące

paski z kurczaka miodowo-musztardowe

Składniki:

paski z kurczaka miodowo-musztardowe

 

  • pierś kurczaka nieduża
  • olej do smażenia
  • 1 czubatka łyżka miodu
  • 1 czubata łyżka musztardy

 

 

Sposób przygotowania:

paski z kurczaka miodowo-musztardowe
pierś kroimy w nieduże paski i obsmażamy na oleju na złoty kolor. Ja osobiście lubię bardzo przypieczone, czasami wręcz twarde i chrupiące. Kiedy już kurczak dojdzie, dokładamy do oleju łyżkę musztardy i miodu, staramy się aby całość się połączyła. Chwilę jeszcze obsmażamy aby kurczak lekko przeszedł. Jednak trzyma się go z dołączonym miodem i musztardą dosyć krótko by nie przeszedł zbyt mocno smakiem.Serwujemy z sałatką.