LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kurczak na butelce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały pieczony i soczysty kurczak.

Kurczak na butelce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak na butelce

 

  • kurczak 1
  • vegetta
  • majeranek
  • czosnek (świeży lub granulat)

Sposób przygotowania:

Kurczak na butelce
Umytego kurczka natrzec przyprawami w środku i na zewnątrz. Odstawic na noc do lodówki. Oczyszczoną butelkę po piwie napełnic wodą. Posadzic kurczaka na butelce i ustawic na blasze, na której będzie zbierał się sos. Piec w piekarniku z termoobiegiem w 180 stopniach (1kg/1h) na złoto. Wyjąc, podzielic na porcje. Podawac z ziemniaczkami, frytkami, puree lub ryżem i ulubioną surówką.
Kurczak na butelce
Kurczak obsypany przyprawami posadzony na butelce.
Kurczak na butelce
Gotowy, upieczony w piekarniku kurczak na butelce.