Sposób przygotowania:
Kurczak na ostro
Mięso umyć, dokładnie osuszyć. Do miseczki przełożyć olej i miód, wymieszać trzepaczką. Dodać sos japalenio. Chili suszone drobno posiekać, dodać do miski. Wymieszać.
Mięso dokładnie oprószyć solą i pieprzem. Następnie tuszkę posmarować przygotowaną marynatą z każdej strony. Na koniec posypać przyprawą do kurczaka. Przełożyć mięso do rękawa do pieczenia, wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Kolejnego dnia przed pieczeniem, wyjąć mięso z lodówki na dwie godzin, aby nabrało temperatury pokojowej. Następnie piekarnik rogrzać do 170 st ( termoobieg) i piec mięso około 1,5 godziny.
Po tym czasie odłożyć na 5-8 minut, następnie pokroić na części.
Smacznego!
Mięso dokładnie oprószyć solą i pieprzem. Następnie tuszkę posmarować przygotowaną marynatą z każdej strony. Na koniec posypać przyprawą do kurczaka. Przełożyć mięso do rękawa do pieczenia, wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Kolejnego dnia przed pieczeniem, wyjąć mięso z lodówki na dwie godzin, aby nabrało temperatury pokojowej. Następnie piekarnik rogrzać do 170 st ( termoobieg) i piec mięso około 1,5 godziny.
Po tym czasie odłożyć na 5-8 minut, następnie pokroić na części.
Smacznego!