Sposób przygotowania:
Kurczak na słodko w warzywach
Cebulę pokrój w talarki. Jajko roztrzep w miseczce. Kalafior potnij na drobne różyczki. Mięso podziel na płaskie plastry.
Mięso kurczaka obtocz w mące ziemniaczanej, a potem w jajku i smaż po kilka minut z każdej strony na dobrze rozgrzenj patelni z dużą ilością tłuszczu. Zdejmij i odłóż na ogrzany talerz lub drugą̨patelnię.
Z patelni odlej większą części oleju, a na pozostałym tłuszczu zeszklij cebulę pkrojoną w talarki. Dodaj słodko-kwaśny sos Uncle Ben’s®. Podgrzewaj z cebulą ok. 5 min, a następnie dopraw solą oraz cukrem do smaku.
Do tak przygotowanego sosu włóż usmażone mięso, zielony groszek, kalafior i pokrojoną cebulę dymkę. Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki potrawy. Pozostaw na niewielkim ogniu jeszcze kilka minut tak, by wszystkie składniki przeszły aromatycznym, słodko-kwaśnym sosem.
Sposób podania: podawaj na ciepło:z ryżem lub białym pieczywem, udekorowane krótko pociętymi zielonymi częściami dymki.
Mięso kurczaka obtocz w mące ziemniaczanej, a potem w jajku i smaż po kilka minut z każdej strony na dobrze rozgrzenj patelni z dużą ilością tłuszczu. Zdejmij i odłóż na ogrzany talerz lub drugą̨patelnię.
Z patelni odlej większą części oleju, a na pozostałym tłuszczu zeszklij cebulę pkrojoną w talarki. Dodaj słodko-kwaśny sos Uncle Ben’s®. Podgrzewaj z cebulą ok. 5 min, a następnie dopraw solą oraz cukrem do smaku.
Do tak przygotowanego sosu włóż usmażone mięso, zielony groszek, kalafior i pokrojoną cebulę dymkę. Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki potrawy. Pozostaw na niewielkim ogniu jeszcze kilka minut tak, by wszystkie składniki przeszły aromatycznym, słodko-kwaśnym sosem.
Sposób podania: podawaj na ciepło:z ryżem lub białym pieczywem, udekorowane krótko pociętymi zielonymi częściami dymki.