Sposób przygotowania:
Kurczak na warzywach
Kurczaka oczyścić dokładnie, przyprawić przyprawami wg uznania. Cebulę oczyścić, poszatkować dobrze, ziemniaki pozbawić skórki i pokroić w plastry.
Paprykę odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Poszatkować porę. Na wysmarowane margaryną naczynie żaroodporne wykładamy ziemniaki, cebulę, dodajemy paprykę i porę. Każdego z osobna składników zostawić po trochu do posypania po kurczaku.
Kurczaka włożyć do naczynia na warzywa, posypać pozostałością warzyw.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. na ok. 80 minut.
Po tym czasie wyjąć i częstować.
Paprykę odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Poszatkować porę. Na wysmarowane margaryną naczynie żaroodporne wykładamy ziemniaki, cebulę, dodajemy paprykę i porę. Każdego z osobna składników zostawić po trochu do posypania po kurczaku.
Kurczaka włożyć do naczynia na warzywa, posypać pozostałością warzyw.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. na ok. 80 minut.
Po tym czasie wyjąć i częstować.