Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Sałatę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Pomidorki przekroić na połówki, szalotkę pokroić w kostkę. Do sałaty dodać pomidorki, szalotkę, natkę, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka przeciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki, lekko oprószyć je w środku solą i pieprzem. Do środka mięsnych kieszonek włożyć przygotowany farsz. Brzegi rozcięcia spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, z obu stron posypać przyprawą do kurczaka, skropić sosem teriyaki. Mięso z obu stron zrumienić. Do mięsa wlać pół szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.