Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowymMarynata:
![Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowym Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kurczak-pieczony-w-marynacie-z-syropem-klonowym-535888.jpg)
Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Marynowanie:
![Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowym Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kurczak-pieczony-w-marynacie-z-syropem-klonowym-535889.jpg)
Kurczaka należy umyć, osuszyć a następnie dokładnie pokryć uprzednio przygotowaną marynatą.
Całość odstawić do lodówki na 2-3 godziny godzin, a najlepiej na całą noc.
Przed pieczeniem:
![Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowym Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kurczak-pieczony-w-marynacie-z-syropem-klonowym-535890.jpg)
Kurczaka włożyć do rękawa/worka do pieczenia i szczelnie związać.
Pieczenie:
![Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowym Kurczak pieczony w marynacie z syropem klonowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kurczak-pieczony-w-marynacie-z-syropem-klonowym-535891.jpg)
Mięso wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.
Pod koniec pieczenia worek/rękaw rozciąć, aby skórka kurczaka się zarumieniła.
SylaUla