Sposób przygotowania:
Placki drożdżowe a'la naleśnikiETAP 1:
Mleko lekko podgrzać. Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki. Wlać 1/3 mleka i rozmieszać dokładnie. Odstawić na 10-15 minut aby wyrósł. Masło roztopić i przestudzić. Jajka zmiksować z resztą cukru na puszystą masę. Dolać masło i wymieszać. Wsypać resztę mąki, dodać rozczyn i resztę mleka i zmiksować. Odstawić na 10 minut.
Patelnię rozgrzać bez tłuszczu i nalać porcję ciasta. Rozlać po patelni.
Smażyć z obu stron na rumiano i wykładać na talerz.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
SylaUla
WanilioweImprowizacj
SylaUla napisał(a):