Misia_1404

Misia_1404

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Kurczak po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pałki wspaniale smakują z ziemniaczkami lub ryżem

Kurczak po chińsku

Składniki:

Kurczak po chińsku

 

  • 9 pałek z kurczaka
  • 1 łyżka imbiru
  • 5 łyżek słodkiego chili
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • sok z 0,5 cytryny
  • 2 łyzki oleju

Sposób przygotowania:

Kurczak po chińsku
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Sos chili wymieszać z sosem sojowym, sokiem z cytryny, imbirem i olejem. Zanurzyć pałki w marynacie i odstawić na pół godziny. Blachę wyłożyć papierem i , nagrzać piekarnik do 180 stopni i ułozyć miesą na blasze. Piecz przez 35 minut, od czasu do czasu obracając i smarując pozostałą marynatą.