Sposób przygotowania:
Kurczak o smaku chińskim z kulkamiI
Sposób przygotowania kulek ryżowych:
1. Ryż gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu wyjmuję z torebek przekładam do miski, wbijam jajko, wlewam oliwę, dodaję drobno posiekany szczypiorek i mieszam. Z masy ryżowej formuję małe kuleczki, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
II
Sposób przygotowania dania chińskiego:
1. Mięso kroję w paski, solę, smażę na rozgrzanym oleju.
2. Grzyby Mun zalewam gorącą wodę, moczę około 30 minut, następnie kroję w paski, dodaję do mięsa.
3. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w paski, również dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody i gotuje około 15 minut.
4. Na koniec fix rozrabiam w połowie szklanki wody, wlewam do mięsa, wsypuję chili i gotuję 5 minut.
III
5. Danie gotowe, podaję z kulkami ryżowymi.
6. Smacznego.