IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Kurczak po Meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pikantna potrawka z kurczaka.

Kurczak po Meksykańsku

Składniki:

Kurczak po Meksykańsku

 

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • pół puszki kukurydzy
  • pół średniej czerwonej papryki
  • 1 mała marynowana papryczka chilli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy do dań meksykańskich
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 300 ml gorącej wody
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak po Meksykańsku
Pierś kroimy w kostkę, przysmażamy na rozgrzanym oleju (około 5 minut). Zalewamy wodą. Dodajemy fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno papryki. Gotujemy przez 5 minut. Dodajemy przyprawy, a na końcu koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby zagęszczamy rozprowadzoną w 1/3 szklanki zimnej wody mąką.

Smacznego!