siwa12345

siwa12345

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Kurczak po włosku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie smakuje z ryżem i surówką

Kurczak po włosku.

Składniki:

Kurczak po włosku.

 

  • 1 kurczak podzielić na sześć części,
  • 5 cebul,
  • 3 łyżki koncentratu,
  • 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego,
  • 4 łyżki mąki,
  • 3 łyżki oliwy,
  • szczypta słodkiej papryki,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak po włosku.
Cebulę pokroić w plastry,zrumienić na oliwie,dodać koncentrat pomidorowy,wlać bulion.Zagotować.Włożyć porcje kurczaka i dusić na małym ogniu około 45 min,aż mięso będzie miękki.Mąkę rozprowadzić wodą,wsypać paprykę,sól,pieprz,wlać do garnka z kurczakiem i dusić na małym ogniu jeszcze 5 minut. Jeżeli ktoś lubi czosnek to do duszenia cebuli można dodać kilka ząbków czosnku.