Sposób przygotowania:
Kurczak pod chmurką z puree
Porcja dla 2 osób.Puree z boczkiem <3 1.Ugotować ziemniaki według uznania ( ja na ok. 1-1,5 kg wrzucał niezdrową łyżkę soli i gotuję ok.20-25 min,aż będą miękkie ). 2.Podsmażyć boczek na skwarki. 3.Po ugotowaniu utucz ziemniaki. 3.Po utuczeniu dodać ok.2 łyżki masła, kubeczek kremówki i skwarki, całość wymieszać. 4.Ziemniaki przełożyć do małych naczynek,albo bezpośrednio na papier i piec na blasze w nagrzanym ( ok. 200 stopni) piekarniku ok. 10 min,aż ziemniaki się zarumienią.Kurczak pod chmurką ;) 1. Do miseczki wlać ok. 2 łyżki oliwy,pół saszetki przyprawy do kurczaka, trochę słodkiej papryki i bazylii, ok 3-4 wyciśnięte ząbki czosnku.Całość wymieszać i posmarować przyprawami uprzednio opukanego i roztłuczonego fileta. 2.Na rozgrzaną patelkę kładziemy fileta i smażymy kurczaka po kilka minut z jednej i drugiej strony,aż się zarumieni. 3.Jeżeli filet będzie już zarumieniony kładziemy na niego dwa cienkie plasterki mozzarelli. Przykrywamy fileta pokrywką i czekamy ok. 1-2 minut,aż się ser roztopi. 4.Na posypany talerz bazylią kładziemy fileta,na którym kładziemy plasterek pomidora i pokrojoną czerwoną cebulę szczypiorek ;)Pokrojonego pomidora,cebulę i szczypiorek możemy położyć na talerzu i polać sosem czosnkowym ;) Sos czosnkowy: Mały jogurt naturalny,trochę pieprzu i kilka ząbków czosnku i 2 łyżeczki przyprawy do tzatzików.